Submenu
Workshopdata en prijs
Deze workshop wordt op dit moment helaas niet aangeboden. Je kunt hieronder je e-mail adres invullen om eenmlaig een e-mail te ontvangen zodra deze workshop weer wordt aangeboden.
Voornaam:
E-mail:
Je leert mensen te fotograferen in verschillende (licht)omstandigheden. We behandelen welke instellingen van de camera aansluiten bij de situatie en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen meer flatteus op de foto komen.
Doelgroep
Je bent op de hoogte van de basistechnieken van de digitale fotografie of je hebt onze Basiscursus Fotografie afgerond en wil meer specifiek leren over het fotograferen van mensen.
Vereisten
  • Digitale spiegelreflex camera / Hybride camera: hybride camera = een camera die tussen een compact- en een spiegelreflexcamera in zit. Deze camera's hebben vaak een vast objectief en zijn wat kleiner uitgevoerd maar hebben wel de instelmogelijkheden van een spiegelreflex.
  • Handleiding camera: zorg dat je de handleiding van je camera meeneemt.
  • Instelmogelijkheid: diafragma voorkeuze, vaak genoemd als 'A' of 'Av' stand op je camera.
  • Instelmogelijkheid: sluitertijd voorkeuze, vaak genoemd als 'S' of 'Tv' stand op je camera.
Inhoud
Les 1
Na een korte kennismaking bespreken we eerst wat er minimaal voor nodig is om een geslaagde portretfoto te maken. We gaan hierbij in op de techniek en situatie. Waar moet je op letten wat betreft de camera-instellingen en het aanwezige licht? We bespreken het verschil tussen het maken van geposeerde en niet geposeerde portretfoto's. Na de lunch gaan we aan de slag met scherptediepte met als doel zoveel mogelijk dieptewerking in je foto's te krijgen. We eindigen met het doornemen van de thuisopdracht.
Sleutelwoorden: scherptediepte, licht meten, grijskaart, brandpuntafstand, portretobjectief, reflectiescherm, portretfoto
Les 2
's Ochtends beginnen we met het bespreken van de foto's die voor de thuisopdracht zijn gemaakt. Vervolgens gaan we verder met het leren werken met aanwezig licht. Door middel van praktische oefeningen krijg je meer grip op de eigenschappen van hard- en/of zacht licht. Je leert wat er bij komt kijken om een goede high- of lowkey portretfoto te maken. Na de lunch richten we ons op de omgeving van de geportretteerde. Hoe kun je ruimtes optimaal benutten en als decor voor de geportretteerde laten fungeren. Daarnaast behandelen we enkele tips over hoe je mensen meer flatteus op de foto krijgt. Net als bij les 1 krijg je aan het eind van de les een opdracht mee naar huis.
Sleutelwoorden: aanwezig licht, licht, highkey,lowkey, hard licht, zacht licht, schaduwen, omgevingslicht, decor
Les 3
De laatste bijeenkomst staat grotendeels in het teken van het nabespreken van de thuisopdracht en het behandelen van de laatste vragen.
Sleutelwoorden: nabespreken, thuisopdracht