Submenu
Workshopdata en prijs
Deze workshop wordt op dit moment helaas niet aangeboden. Je kunt hieronder je e-mail adres invullen om eenmlaig een e-mail te ontvangen zodra deze workshop weer wordt aangeboden.
Voornaam:
E-mail:
Oefen gericht met de basisinstellingen van je camera. Ontdek welke fotografische technieken niet alleen leuk zijn om uit te voeren maar ook unieke beelden kunnen opleveren. Laat je inspireren tot het maken van creatieve beelden door middel van originele technieken, een andere kijk op beeld en vernieuwende denkwijze.
Doelgroep
Hou je van experimenteren en wil je graag gericht oefenen met de kennis die je bijvoorbeeld hebt opgedaan in de basiscursus? Ben je opzoek naar een nieuwe insteek binnen de fotografie of leer je graag nieuwe technieken, dan is deze workshop iets voor jou!

Vereisten
  • Digitale spiegelreflex camera / Hybride camera: hybride camera = een camera die tussen een compact- en een spiegelreflexcamera in zit. Deze camera's hebben vaak een vast objectief en zijn wat kleiner uitgevoerd maar hebben wel de instelmogelijkheden van een spiegelreflex.
Inhoud
Les 1
Ben je gefixeerd op scherpe foto's? Kan het je niet scherp genoeg zijn? Laat het los! Ontdek dat een foto niet altijd scherp hoeft te zijn. In tegendeel! Je gaat de wereld van de onscherpte ontdekken. Je leert (volledige) onscherpte in de foto te waarderen door onder andere het scherpstellen los te laten, extreem lange sluitertijden in te stellen en zo min mogelijk scherptediepte te gebruiken. Daarnaast zullen we bekijken hoe andere fotografen onscherpte gebruiken als narratief effect.
Aan het eind van elke les krijg je een toepasselijke thuisopdracht mee die we de volgende les gaan bespreken.
Sleutelwoorden: Onscherpte, beweging, bokeh, lange sluitertijden, scherptediepte, scherpstelafstand
Les 2
We duiken twee lessen in de wereld van het licht. Hoe en wanneer kun je extreem over- of onderbelichten inzetten? Wat zijn creatieve mogelijkheden bij het fotograferen met kunstlicht? Waar kun je opletten als je bijvoorbeeld alleen een gloeilamp tot je beschikking hebt?
Sleutelwoorden: licht, overbelichten, onderbelichten, kunstlicht, schrijven met licht, licht meten
Les 3
Na het bespreken van de thuisopdracht gaan we verder met het experimenteren met licht. We kijken wat er mogelijk is met minimaal licht of hard licht. Ook kijken we wat er mogelijk is bij licht met een specifieke kleur.
Sleutelwoorden: hard licht, zacht licht, minimaal licht, kleur, zwart/wit, lange sluitertijd
Les 4
Deze les gaan we experimenteren met enkele mogelijkheden binnen de beeldopbouw. Je leert hoe je verrassende  foto's kunt creëren door gericht te kijken naar vormen, voorgrond/achtergrond en dieptewerking.
Sleutelwoorden: beeldopbouw, vorm, voorgrond, achtergrond, dieptewerking, standpunt, herhaling
Les 5
Wanneer is een foto van een persoon nog een portret? Moet de geportretteerde er altijd helemaal op staan of is bijvoorbeeld een pluk haar al voldoende? Wat kenmerkt de geportretteerde en op welke originele manieren kun je deze kenmerken in beeld brengen?
Sleutelwoorden: portret, uitsnijden, details, omgeving, verhaal