Submenu
Workshopdata en prijs
Deze workshop wordt op dit moment helaas niet aangeboden. Je kunt hieronder je e-mail adres invullen om eenmlaig een e-mail te ontvangen zodra deze workshop weer wordt aangeboden.
Voornaam:
E-mail:
Fotograferen bij weinig licht kan verrassende en mysterieuze resultaten opleveren. Het vraagt om nieuwe vaardigheden en een andere benadering van je onderwerp. Beide docenten (Patrick en Erik) zullen aanwezig zijn om je te begeleiden, te overladen met tips en trics en natuurlijk zullen zij uitleg geven over avond-/nachtfotografie.
Doelgroep
Voor vrienden van PLEK die beter willen leren fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden gedurende de avond/nacht. Je moet wel over enige basiskennis beschikken. Heb je bij ons de Basiscursus Fotografie gedaan dan is dat ruimvoldoende.
Vereisten
  • Digitale spiegelreflex camera / Hybride camera: hybride camera = een camera die tussen een compact- en een spiegelreflexcamera in zit. Deze camera's hebben vaak een vast objectief en zijn wat kleiner uitgevoerd maar hebben wel de instelmogelijkheden van een spiegelreflex.
  • Instelmogelijkheid: diafragma voorkeuze, vaak genoemd als 'A' of 'Av' stand op je camera.
  • Instelmogelijkheid: sluitertijd voorkeuze, vaak genoemd als 'S' of 'Tv' stand op je camera.
Inhoud
Les 1
Tijdens een nachtelijke wandeling door Zwolle zullen we de volgende aspecten behandelen:
- waar moet je rekening mee houden bij het fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden
- fotograferen met lange sluitertijden
- flitslicht in combinatie met kunstlicht gebruiken
Als je in het bezit bent van een statief en/of externe flitser(s) raden wij je aan deze mee te nemen! We sluiten de avond gezamenlijk af met een drankje in het centrum van Zwolle.
Sleutelwoorden: ISO, timerfunctie, bulb, witbalans, flitsen, kunstlicht