Submenu
Workshopdata en prijs
Deze workshop wordt op dit moment helaas niet aangeboden. Je kunt hieronder je e-mail adres invullen om eenmlaig een e-mail te ontvangen zodra deze workshop weer wordt aangeboden.
Voornaam:
E-mail:
Heb jij thuis een grote hoeveelheid digitale foto’s van bijvoorbeeld een verre reis, je (pas geboren) kind of je trouwdag en vind je het hoog tijd om hier een mooi geprint album van te maken? Onder vakkundige begeleiding leer je foto’s te selecteren, te combineren en te verwerken met  professionele albumsoftware. Daarnaast besteden we aandacht aan de typografie en aan de algehele sfeer van het album.

Het resultaat van deze workshop: een professioneel digitaal geprint fotoalbum van 30 x 30 cm met fotocover ter waarde van € 70,- euro!
Doelgroep
Iedereen die in het bezit is van een grote hoeveelheid digitale foto’s en deze graag op professionele wijze in een digitaal geprint album wil verwerken. 
Vereisten
  • Laptop: waarop je de foto's van je eigen camera kunt inladen, bekijken en bewerken.
Inhoud
Les 1
Na een korte kennismakingsronde kijken we in vogelvlucht naar het programma Album Designer van Profotonet waarmee we het album gaan samenstellen. Profotonet is een gespecialiseerde fotoservice voor onder andere het afdrukken van digitale foto's en het belichten van lay-flat fotoalbums op echt fotopapier. De albumsoftware van Profotonet biedt oneindige mogelijkheden voor iedere fotograaf en elke gelegenheid. De dienstverlening van Profotonet richt zich op de gevorderde amateur én de professionele fotograaf.

Let op! Je wordt geacht Profotonet Album Designer vóór aanvang van de cursus op je laptop te hebben geïnstalleerd. Eén week voor aanvang van de workshop ontvang je hiervoor alle gegevens. Je kunt het programma ook alvast downloaden via profotonet.nl

We kijken naar een aantal voorbeeldalbums en ontdekken zo de mogelijkheden van het programma. Na het openen van het programma krijg je uitleg over de algehele interface en inladen van je fotobestanden.
Sleutelwoorden: Profotonet, resolutie, fotoalbum, software, fotobestanden, fotoboek
Les 2
We beginnen de dag met waar je op moet letten bij het selecteren van bruikbare fotobestanden voor je fotoalbum. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de juiste kleurruimte, resolutie, dpi-waarde, formaat en verhouding. 

Daarnaast kijken we naar welk type foto's je goed kunt gebruiken voor het 'aankleden' van je album. In de de overige tijd  van de les besteden we de aandacht aan andere onderdelen van het programma, zoals: foto's plaatsen, schalen, randen toevoegen, en een achtergrond(foto) toevoegen.
Sleutelwoorden: kleurruimte, dpi, verhouding, resolutie, plaatsen, schalen, randen, achtergrond
Les 3
We gaan verder met het vaardig worden in het gebruik van de albumsoftware. We behandelen o.a. het gebruiken en zelf aanmaken van maskers, het aanmaken en toepassen van paginastijlen en het toevoegen van tekst.
 
Ook gaan we dieper in op het gebruik van typografie en het ordenen van je foto's op een spread (twee pagina's naast elkaar).
Sleutelwoorden: maskers, pagina stijlen, tekst, typografie, spread
Les 4
We gaan de laatste fase in van het realiseren van je fotoalbum. We maken een geschikte voorkant voor het album en verwerken het boek zodat het daadwerkelijk kan worden afgedrukt via Profotonet. 

Iedereen rondt de workshop af met een daadwerkelijk geprint fotoalbum van 30 x 30 cm met fotocover. Je ontvangt je album na ongeveer na twee weken in de brievenbus. 
Sleutelwoorden: voorkant, afdrukken, printen