Submenu
Workshopdata en prijs
Deze workshop wordt op dit moment helaas niet aangeboden. Je kunt hieronder je e-mail adres invullen om eenmlaig een e-mail te ontvangen zodra deze workshop weer wordt aangeboden.
Voornaam:
E-mail:
Op verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle leer je wat er bij komt kijken om goede portretfoto's te maken. Je leert welke locaties geschikt zijn en hoe je deze vervolgens goed kunt inzetten. We behandelen hoe om te gaan met de geportretteerde en het (aanwezige) licht. De dag bestaat uit een afwisseling tussen uitleg, vragen stellen en zelf fotograferen.
Doelgroep
Voor vrienden van PLEK die meer willen leren over het maken van portretfoto's op locatie.
Vereisten
  • Accu's / Batterijen: zorg dat je voldoende accu's of batterijen bij je hebt om minimaal 2 uur intensief gebruik te kunnen maken van je camera.
  • Digitale spiegelreflex camera / Hybride camera: hybride camera = een camera die tussen een compact- en een spiegelreflexcamera in zit. Deze camera's hebben vaak een vast objectief en zijn wat kleiner uitgevoerd maar hebben wel de instelmogelijkheden van een spiegelreflex.
Inhoud
Les 1
We verzamelen in de binnenstad van Zwolle. Na een korte keninsmakingsronde vertrekken we naar de eerste locatie. Per locatie bespreken we welke aspecten je kunt tegenkomen. Te denken valt aan dieptewerking, lichtval, storende elementen, contrast en compositie. Aan de hand van een aantal modellen (kennissen of familie van enkele deelnemers) behandelen we hoe om te gaan met de geportereerde en richten ons op het gebruik van het (aanwezige) licht.

Let op! Vergeet niet zelf eten en drinken voor de lunch mee te nemen!
Sleutelwoorden: Portretfotografie, Workshop, Portretteren, Zwolle, flitsen, locatieonderzoek, strobist